Μοσχάρι σε φύλλο κρούστας με λαζάνια

2014-05-09
Μοσχάρι σε φύλλα κρούστας με λαζάνια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια εξαιρετική και εντελώς διαφορετική παραδοσιακή και νοστιμότατη συνταγή για να φτιάξεις το μοσχάρι σε φύλλο κρούστας με λαζάνια θα βρεις παρακάτω όπως ακριβώς το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή είναι σπεσιαλιτέ της Χαλκιδικής και σου προτείνω να την μαγειρέψεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι φέτα
  • μισό κιλό λαζάνια ή χυλοπίτες
  • μισό κιλό φύλλο
  • μισό φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • τυρί τριμμένο
  • 2 ντομάτες ολόκληρες

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε το μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας και όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 2

Βράζουμε τα λαζάνια.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε το ταψί (τετράγωνο ή μακρόστενο) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 20 εκατ.

Βήμα 4

Παίρνουμε 2 - 3 φύλλα, τα βουτυρώνουμε και ρίχνουμε τυρί τριμμένο τοποθετώντας μία ποσότητα από τα λαζάνια μέσα στα φύλλα και κύβους μοσχαριού.

Βήμα 5

Τα τυλίγουμε σε μακρόστενα κομμάτια, βάζουμε σε κάθε κομμάτι μία στρογγυλή φέτα ντομάτας και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Βήμα 7

Το μοσχάρι σε φύλλο κρούστας με λαζάνια είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό. Καλή απόλαυση.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή