Μοσχάρι σκορδάτο με μαϊντανό

2015-09-08
Μοσχάρι σκορδάτο με μαϊντανό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα διαβάσεις μια εξαιρετική και από τις αγαπημένες μου συνταγές για μοσχάρι το οποίο είναι σκορδάτο με μαϊντανό και έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση καθώς προσθέτω και γαρύφαλλο σαν μπαχαρικό. Την λατρεύει ο άντρας μου και είναι εύκολη για να την ετοιμάσεις καθώς αρχικά τρυπάς το μοσχάρι και το γεμίζεις με σκόρδο, μαϊντανό και κρεμμύδια. Το κοσκινίζεις σε κατσαρόλα με βούτυρο και ρίχνεις νερό και γαρύφαλλο και το αφήνεις να βράσει μέχρι να ετοιμαστεί. Το σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι και το συνοδεύεις με μια νόστιμη σαλάτα εποχής. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας 1 - 1 1/2 κιλό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κρεμμύδια
  • πιπέρι, αλάτι
  • λίγο βούτυρο
  • 2 - 3 κόκκοι γαρύφαλλο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κάνουμε τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε ε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. (Βέβαια όταν το κρέας είναι μία φέτα μακριά γεμίζεται πιο καλά).

Βήμα 2

Το κοκκινίζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό (ωσότου βράσει), προσθέτουμε τους 2 - 3 κόκκους γαρύφαλλο και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει εντελώς.

Βήμα 4

Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες ή μακαρόνια σουρωμένα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή