Μοσχάρι σκορδάτο

2014-05-11
Μοσχάρι σκορδάτο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια απλή αλλά εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Καβάλα για να μαγειρέψεις μοσχάρι σκορδάτο θα βρεις παρακάτω, ακριβώς όπως την αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις και τις παραλλαγές που μπορεί να έκανες.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι τρυφερό
  • 500 γραμ. συκώτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάλι γλυκού κοφτό ρίγανη
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε σε μερίδες (φέτες) το κρέας και το ροδίζουμε με λίγο λάδι σε κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει με λίγο αλάτι, πίνοντας περίπου στο τέλος όλο το νερό.

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε για λίγο σε τηγάνι το συκώτι (κομμένο στο μέγεθος αμυγδάλου) με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το βρασμένο κρέας, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι, το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 5

Το μοσχάρι σκορδάτο είναι έτοιμο και το γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή