Μοσχάρι σοφιγάδο με μακαρόνια

2015-08-04
Μοσχάρι σοφιγάδο με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή με μοσχάρι που σου στέλνω παρακάτω είναι μια πολύ νόστιμη και πολύ ελαφριά σπεσιαλιτέ που είναι από το Αίγιο και την ξέρω από τα χρόνια που σπούδαζα στην Πάτρα. Οι πατρινοί την λένε σοφιγάδο και επί της ουσίας είναι μοσχάρι στην κατσαρόλα το οποίο σερβίρουμε με μακαρόνια. Η διαφοροποίηση του από το κλασικό κοκκινιστό είναι ότι περιέχει δάφνη και ότι το κρέας αφού το τσιγαρίσουμε το σβήνουμε με ξύδι. Κατά τα άλλα είναι ένα κοκκινιστό το οποίο μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις όλες τις εποχές του χρόνου και σερβίρεται με μακαρόνια και κεφαλοτύρι και συνοδεύεται με κάποια από τις συνταγές με σαλάτες που σου έχουμε παρουσιάσει.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο
  • 200 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι κόκκινο 5 γραμ.
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 4 κουταλιές ξύδι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό μακαρόνια μίσκο (σέλινο μακρύ)
  • μία φλιτζάνα κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γραμ. χυμός ντομάτας
  • 200 γραμ. κεφαλοτύρι σκληρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Καίτε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας.

Βήμα 3

Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το φέρνετε μαζί με το κρέας μερικές βόλτες, το αλατοπιπερώνετε και το σβήνετε με το ξύδι.

Βήμα 4

Ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, τα δαφνόφυλλα και από λίγο νεράκι (όποτε χρειάζεται) και αφήνετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να σιγοψήνεται, ωσότου μαλακώσει και μελώσει η σάλτσα του.

Βήμα 5

Βράζετε χωριστά τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Βήμα 6

Τα πασπαλίζετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα περιχύνετε με το βούτυρο που έχετε κάψει σε κατσαρόλα και με τη σάλτσα του κρέατος.

Βήμα 7

Σερβίρετε χωριστά το κρέας, σε βαθουλή πιατέλα, μαζί με τη σάλτσα του.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή