Μοσχάρι στάμνας με πατάτες και τυρί

2014-05-17
Μοσχάρι στάμνας με πατάτες και τυρί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη και γευστική παραδοσιακή συνταγή, σπεσιαλιτέ από την Άρτα, για να μαγειρέψεις το μοσχάρι στάμνας με πατάτες και τυρί θα βρεις παρακάτω, απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να το φτιάξεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 φέτα μοσχάρι από ουρά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια (που δεν πρέπει να αγγίζουν στη στάμνα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • κρεμμύδι ξερό
  • σκόρδο
  • μπαχαρικά διάφορα
  • βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάτε τα πιο πάνω υλικά, ένα - ένα κομμάτι, στη στάμνα, κλείνετε το καπάκι της με ζυμάρι και την τοποθετείτε σε μέτριο φούρνο (150 βαθμούς) για 1 1/2 ώρα.

Βήμα 2

Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί 5 - 10 λεπτά και αφαιρείτε το φαγητό στα πιάτα.

Βήμα 3

Η γεύση και η μυρωδιά από το μοσχάρι στάμνας θα καταπλήξουν.

Βήμα 4

Συνοδεύεται με μαύρο ημίγλυκο κρασί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή