Μοσχάρι στιφάδο στην κατσαρόλα

2014-05-18
Μοσχάρι στιφάδο στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια καταπληκτική, ιδιαίτερα γευστική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από την Ήπειρο για να μαγειρέψεις την συνταγή για μοσχάρι στιφάδο στην κατσαρόλα σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε την και στείλε μου τη γνώμη σου και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες στα υλικά ή και στην εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψαχνό
  • 1 ποτήρι κρασί μαύρο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κιλό κρεμμύδια (κορκάλι)
  • δάφνη
  • πιπέρι μαύρο άτριφτο, αλάτι
  • λίγο ζυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε (ξεφλουδίζουμε) το κορκάλι και το βάζουμε σε νερό, να φύγει η σπιρτάδα του.

Βήμα 2

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, που να εφαρμόζει καλά το καπάκι της.

Βήμα 3

Βάζουμε μέσα το κρέας και τα κρεμμύδια (κορκάλι).

Βήμα 4

Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, το νερό, τα φυλλαράκια τη δάφνης και το μαύρο πιπέρι ολόκληρο.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αλείφουμε με ζυμάρι γύρω - γύρω, σε τρόπο που να μην εξατμίζεται.

Βήμα 6

Αυτό επαναλαμβάνουμε κατά τη βράση, για να μη χάνει ατμό.

Βήμα 7

Τοποθετούμε πάνω στο καπάκι μία βαριά πέτρα και αφού βράσει το φαγητό επί μισή ώρα, τραβάμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει με τη χόβολη επί 2 ώρες.

Βήμα 8

Το κατεβάζουμε και το μοσχάρι στιφάδο στην κατσαρόλα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή