Μοσχάρι στιφάδο της Αργυρώς

2014-06-27
Μοσχάρι στιφάδο της Αργυρώς
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις το μοσχάρι στιφάδο της Αργυρώς και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να έκανες στην συνταγή. Το σερβίρεις σαν το κυρίως φαγητό της ημέρας σου και το συνοδεύεις με ρύζι, κριθαράκι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψαχνό
  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά (κοκκάρι)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • μισό ποτήρι λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • μπαχάρι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζετε σε τηγάνι με το λάδι. Έχετε τα κρεμμυδάκια σε χλιαρό νερό για να μη δακρύζουν τα μάτια σας στο καθάρισμα.

Βήμα 2

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην κατσαρόλα ως εξής: Το κρέας με το λάδι του τηγανίσματος, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα καθαρισμένα, όλα τα αρωματικά, το ξύδι, το αλάτι και τον πελτέ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό.

Βήμα 3

Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να ψηθούν κρέας και κρεμμύδια (απαιτούν τον ίδιο χρόνο ψησίματος). Παρακολουθείτε και προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.

Βήμα 4

Το μοσχάρι στιφάδο της Αργυρώς είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή