Μοσχάρι χουνκιάρ μπεγεντί

2015-09-26
Μοσχάρι χουνκιάρ μπεγεντί
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο λαχταριστές, γευστικές και παραδοσιακές συνταγές με μοσχάρι της Πολίτικης κουζίνας, το γνωστό χουνκιάρ μπεγεντί το οποίο έχει λατρευτεί από γενιές και γενιές ανθρώπων. Η συνταγή που θα βρεις παρακάτω αφορά το χουνκιάρ με μοσχάρι αντί για αρνί και για να το φτιάξεις, αρχικά κόβεις το μοσχάρι σε κομμάτια και το τσιγαρίζεις μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτεις κρασί, ντομάτα και μυρωδικά και αφήνεις να βράσει και να ετοιμαστεί. Ταυτόχρονα φτιάχνεις τον πουρέ μελιτζάνας για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας βούτυρο, αλεύρι και γάλα και όταν ετοιμαστούν όλα, έχεις φτιάξει και την σαλάτα σου και τα σερβίρεις όλα μαζί. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 3/4 φλιτζανιού φυτίνη
  • βούτυρο
  • μισό κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, στρογγυλές
  • 1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 - 3 φύλλα δάφνη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια σαν καρύδι και το καβουρδίζουμε ελαφρά με το τριμμένο κρεμμύδι και τη φυτίνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και αφήνουμε να ψηθεί.

Βήμα 3

Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις λιώνουμε.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 5

Όταν πήξει, προσθέτουμε τον πολτό της μελιτζάνας και αφήνουμε να γίνει πουρές.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα του γύρω - γύρω στην πιατέλα και στο κέντρο βάζουμε τον πουρέ της μελιτζάνας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή