Μοσχαράκι κοκκινιστό στη γάστρα

2015-09-12
Μοσχαράκι κοκκινιστό στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια πολύ εύκολη και εξαιρετικά γευστική συνταγή με μοσχάρι το οποίο το κάνουμε κοκκινιστό σε γάστρα. Η πρόταση αυτή είναι της γιαγιάς μου και είναι ένα κλασικό παραδοσιακό γεύμα σε οικογενειακό τραπέζι. Είναι πραγματικά πανεύκολο καθώς για να το φτιάξεις κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υλικά της συνταγής στην γάστρα. Τα βάζεις στο φούρνο και τα ψήνεις για 45 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν. Ετοιμάζεις πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι και συνοδεύεις με μια σαλάτα για να έχεις ένα φανταστικό και πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας μοσχάρι άπαχο
  • 2 κουταλιές πελτές
  • 1 σκόρδο
  • 500 γραμ. λάδι
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βήμα 2

Βάζουμε το λάδι, το κρέας και όλα τα υλικά στην πήλινη γάστρα, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 3

Τ ' αφήνουμε για 3/4 της ώρας περίπου.

Βήμα 4

Μετά αρχίζουμε να κουνάμε την γάστρα χωρίς να την ανοίξουμε.

Βήμα 5

Στο τέλος, μένει με το λάδι του.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή