Μοσχαράκι κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

2014-09-14
μοσχαρακι με κοφτο μακαρονακι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις μοσχαράκι κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι, ένα παραδοσιακό, ελληνικό πιάτο που αρέσει σε όλους! Μπορείς να το μαγειρέψεις πάρα πολύ εύκολα με αυτή τη συνταγή και να το απολαύσεις μαζί με τους αγαπημένους σου. Συνοδεύεται τέλεια με μια ελαφριά σαλάτα και πολύ τριμμένο τυρί!

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το μοσχάρι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε νεράκι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου με σκεπασμένο καπάκι

Βήμα 6

Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι-βλέπουμε ώστε να έχει μπόλικο νερό- και βράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 7

Μεταφέρουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά

Βήμα 8

Το μοσχαράκι κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι είναι έτοιμο

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να μην το βάλεις καθόλου στο φούρνο και να το αφήσεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά της επιλογής σου και να σερβίρεις με τριμμένο τυρί
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή