Μοσχαράκι σοφρίτο

2015-09-06
Μοσχαράκι σοφρίτο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Η συνταγή για μοσχάρι που θα βρεις παρακάτω είναι από τις νοστιμότερες παλιές συνταγές που συνήθως βρίσκουμε στην κουζίνα της γιαγιάς ή της μαμάς μας. Η πηγή για το λεγόμενο σοφρίτο είναι το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας όπου είναι ένα γνωστό πιάτο της τοπικής κουζίνας και στο προτείνω να το φτιάξεις γιατί το θεωρώ εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο στην εκτέλεση του. Συγκεκριμένα, στην αρχή αλευρώνεις το μοσχάρι και το τηγανίζεις. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το σκόρδο, το λάδι και την ντομάτα και ρίχνεις το κρέας και το αφήνεις να βράζει. Εν τω μεταξύ, σε τηγάνι, βάζεις και τηγανίζεις το ψωμί και ρίχνεις από πάνω του με ντομάτα και όταν ετοιμαστεί το κρέας, το σερβίρεις με το ψωμί και με πατάτες τηγανιτές και έχεις μια εξαίσια πρόταση που θα αρέσει και στα παιδιά σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας κόντρα φιλέτο ή νουά κατεψυγμένο
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες ή 1 κιλό νωπές
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 8 φέτες ψωμί προηγούμενης ημέρας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το χτυπάμε.

Βήμα 2

Το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με το λάδι (1 φλιτζάνι).

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ντομάτα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύδι.

Βήμα 4

Αφού τηγανίσουμε όλο το κρέας, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει με λίγο νερό περίπου μία ώρα.

Βήμα 5

Έχουμε έτοιμες, κομμένες, τις φέτες το ψωμί.

Βήμα 6

Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τις τηγανίζουμε.

Βήμα 7

Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τις τηγανισμένες φέτες ψωμιού στη ντομάτα.

Βήμα 8

Το βγάζουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα έχει πήξει και καλή επιτυχία στο νησιώτικο φαγητό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή