Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά πικάντικα Βολιώτικα

2014-04-30
Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ γευστική και νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από τον Βόλο για να μαγειρέψεις πικάντικα μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά σου περιγράφω παρακάτω απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις σχόλια και τυχόν παραλλαγές που έκανες.

Υλικά

  • 8 φέτες μοσχαρίσιο κρέας
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 10 αγγουράκια τουρσί
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τις φέτες το κρέας με το γουδοχέρι για να πλατύνουν και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Τις απλώνουμε και βάζουμε στην κάθε φέτα μισή φέτα ζαμπόν και ένα αγγουράκι.

Βήμα 3

Τυλίγουμε τη φέτα ρολό και τη δένουμε με κλωστή ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

Βήμα 4

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψει, ροδίζουμε τα ρολλά από όλες τις μεριές και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα περασμένη από το τρυπητό, τα υπόλοιπα δύο αγγουράκια κομμένα φετούλες, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μία ώρα.

Βήμα 6

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Βήμα 7

Τα μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά είναι έτοιμα, είναι πολύ νόστιμα και σερβίρονται με τηγανητές πατάτες, ρύζι, μακαρόνια και ότι άλλο θέλουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή