Μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με σαλάμι και καπνιστό τυρί

2014-05-04
Μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλονίκης για να μαγειρέψεις μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με σαλάμι και καπνιστό τυρί σου περιγράφω παρακάτω, κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις τις δικές σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από κιλότο
  • 3 φέτες σαλάμι
  • 1 σφιχτό βρασμένο αυγό
  • 200 γραμ. καπνιστό τυρί
  • 3 κρεμμύδια
  • αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε 6 ισόπαχες φέτες και τις χτυπάτε με βαρύδι να πλατύνουν.

Βήμα 2

Σε κάθε μία φέτα βάζετε 1/2 φέτα σαλάμι, μία φετούλα αυγό βραστό και μία καλή φέτα καπνιστό τυρί.

Βήμα 3

Το αλατοπιπερώνετε, τους πασπαλίζετε ρίγανη και τα τυλίγετε σε ρολά.

Βήμα 4

Σε κάθε άκρη τα στερεώνετε με μία οδοντογλυφίδα.

Βήμα 5

Καίτε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Βήμα 6

Βάζετε μαζί και τα πράτσεκ (ρολά που ετοιμάσατε) και τα ροδοκοκκινίζετε.

Βήμα 7

Τα βρέχετε με 1 ποτήρι νερό και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν.

Βήμα 8

Το μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό είναι έτοιμο και σερβίρεται με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή