Μουσακάς ελαφρύς με γιαούρτι χωρίς πατάτες

2014-11-10
μουσακας με γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά ελαφρύ με γιαούρτι χωρίς πατάτες, έναν διαφορετικό μουσακά που είναι πραγματικά πολύ νόστιμος και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Είναι τέλειο πιάτο για εορταστικά τραπέζια ή για το οικογενειακό γεύμα γιατί έχει όλη τη νοστιμιά του παραδοσιακού αυτού φαγητού ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • 650 γρ. κιμάς
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ντομάτα πουμαρό
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον πελτέ και το πουμαρό

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς

Βήμα 7

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 8

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 9

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί

Βήμα 10

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το 1/3 των μελιτζάνων

Βήμα 11

Ρίχνουμε τον μισό κιμά και από πάνω το άλλο 1/3 μελιτζάνες

Βήμα 12

Προσθέτουμε τον κιμά και τις υπόλοιπες μελιτζάνες

Βήμα 13

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά και το γιαούρτι

Βήμα 14

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον χυμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 15

Περιχύνουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα

Βήμα 16

Ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 17

Ο μουσακάς ελαφρύς με γιαούρτι χωρίς πατάτες είναι έτοιμος

 

Tips

  • Αντί να τηγανίσεις τις μελιτζάνες μπορείς να τις ψήσεις στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν
  • Άφησε να κάτσει το φαγητό για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή