Μουσακάς νηστίσιμος με κιμά σόγιας για χορτοφάγους

2014-11-22
Μουσακάς με κιμά από σόγια
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μουσακά νηστίσιμο με κιμά σόγιας για χορτοφάγους, ένα ιδιαίτερο πιάτο για όσους δεν τρώνε κρέας ή προσέχουν τη διατροφή τους. Γίνεται με παρόμοιο τρόπο με τον παραδοσιακά μουσακά και με τα κλασικά υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας συνταγές.

Υλικά

  • 10 πατάτες
  • 2-3 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες φρέσκιες
  • 1 πράσινη (ή κόκκινη) πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κούπες κιμάς από σόγια
  • Μισή κούπα νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας corn flour
  • 700 ml γάλα
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά κομμάτια και βράζουμε σε αλατισμένο νερό

Βήμα 2

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε (ή τις ψήνουμε)

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 5

Προσθέτουμε την πιπεριά, τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 6

Ρίχνουμε το νερό, αλάτι-πιπέρι, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον κύβο

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 8

Σε μια άλλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο γάλα

Βήμα 9

Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το μείγμα

Βήμα 10

Προσθέτουμε το τυρί και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 11

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και από πάνω τη σόγια

Βήμα 12

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και από πάνω τη μπεσαμέλ

Βήμα 13

Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 14

Ο μουσακάς νηστίσιμος με κιμά σόγιας για χορτοφάγους είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείτε να κάνετε τη συνταγή χωρίς πατάτες, αν προτιμάτε τον μουσακά πιο ελαφρύ
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντομάτα από κονσέρβα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή