Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και στάχτη παραδοσιακή

2015-06-29
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι και στάχτη παραδοσιακή
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 9:30 h

Παρακάτω θα βρεις μια νοστιμότατη συνταγή για μουσταλευριά με σιμιγδάλι και στάχτη παραδοσιακή που είναι από τις καλύτερες προτάσεις για μουσταλευριά που σου έχουμε παρουσιάσει. Ο λόγος είναι πως περιέχει λίγα και απλά υλικά, βασίζεται στο μούστο, στη σιμιγδάλι και στη στάχτη και τα γλυκαντικά της στοιχεία είναι η κανέλα και τα καρύδια. Είναι μια κλασική παλιά συνταγή παραδοσιακή την οποία σου συνιστώ να φτιάξεις και να δοκιμάσεις και στη συνέχεια να μας στείλεις τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια.

Υλικά

  • 5 κιλά μούστος
  • μισό κιλό στάχτη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • καρύδια
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε τη στάχτη και τη ρίχνουμε στο μούστο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά το μούστο και τον βάζουμε στη φωτιά, να πάρει βράση.

Βήμα 3

Τον αφήνουμε να σταθεί μία νύχτα, για να κατασταλάξει.

Βήμα 4

Την άλλη μέρα τον στραγγίζουμε και τον περνάμε από διπλό τουλπάνι.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο μούστο.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε το χυλό.

Βήμα 7

Βράζουμε τον υπόλοιπο μούστο 15 λεπτά της ώρας και προσθέτουμε λίγο - λίγο το χυλό, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.

Βήμα 8

Βράζουμε τη μουσταλευριά μέχρι να δέσει και τη σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή πιατέλες.

Βήμα 9

Την πασπαλίζουμε με καρύδια κοπανισμένα, με κανέλα και αν θέλουμε καιμε σουσάμι.

Βήμα 10

Την αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια και την προσφέρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή