Μουστοκούλουρα απλά και παραδοσιακά με λάδι χωρίς πετιμέζι

2015-03-17
Μουστοκούλουρα απλά και παραδοσιακά με λάδι χωρίς πετιμέζι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μουστοκούλουρα απλά και παραδοσιακά με λάδι χωρίς πετιμέζι θα βρεις παρακάτω όπως την έφτιαχνε η κουνιάδα μου στο χωριό της έξω από το Αγρίνιο. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα γευστική και σχετικά κλασική αν την συγκρίνεις με τις διάφορες συνταγές για μουστοκούλουρα που βρίσκεις στην αγορά καθώς περιέχει μούστο και κανέλα αλλά έχω προσθέσει και το γαρύφαλλο για να δίνει το λαχταριστό γλυκό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου παρακάτω αν έχεις οποιαδήποτε διευκρίνηση ή αν θέλεις να κάνεις το οποιοδήποτε σχόλιο. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1.300 γραμ. αλεύρι
  • 250 γραμ. λάδι
  • 200 γραμ. ζάχαρη ψιλή
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα κανελογαρύφαλλα
  • 2 κουτάλια του γλυκού σόδα
  • μούστος βρασμένος, όσο σηκώσει

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι, τα κανελογαρύφαλλα και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε καλά για να μη μείνουν σβωλάκια.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μούστο κρύο, λίγο - λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι λείο και μαλακό.

Βήμα 5

Το πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 6

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν, τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί, που κλείνει καλά.

Βήμα 7

Έτσι διατηρούνται τραγανά.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή