Μουστοκούλουρα αφράτα και τραγανά με πετιμέζι, μούστο και αμμωνία

2015-03-26
Μουστοκούλουρα αφράτα και τραγανά με πετιμέζι, μούστο και αμμωνία
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για μουστοκούλουρα αφράτα και τραγανά με πετιμέζι, μούστο και αμμωνία από τον Βόλο θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή έχει διαφορές σε σχέση με άλλες συνταγές με μουστοκούλουρα καθώς βάζουμε πετιμέζι και το συνδυάζουμε με το αλεύρι και την αμμωνία. Το μόνο γλυκαντικό είναι η κανέλα οπότε σαν αποτέλεσμα έχεις μια αγνή γεύση και τραγανή αίσθηση όταν τα δοκιμάζεις. Εμένα για αυτό μου αρέσει προσωπικά, γιατί προτιμώ να είναι τραγανά τα μουστοκούλουρα και δεν συγκινούμαι ιδιαίτερα με τα διάφορα γλυκαντικά αν και πολλές φορές είναι αρκετά νόστιμα. Αν μαγειρέψεις αυτή την συνταγή που θα βρεις παρακάτω, στείλε μου τις εντυπώσεις σου καθώς και αν έκανες κάποια προσθήκη ή παραλλαγή στα υλικά της συνταγής.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μούστος
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού πετιμέζι
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι ή όσο σηκώσει
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αμμωνία

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το λάδι με το πετιμέζι καλά να αφρατέψει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την κανέλα, τα αυγά και την αμμωνία λιωμένη στο μούστο.

Βήμα 3

Τα χτυπάμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι (όσο σηκώσει) ώσπου να γίνει μία ζύμη κανονική.

Βήμα 5

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.

Βήμα 6

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθουμε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και μήκους 15 εκατοστών περίπου.

Βήμα 7

Ενώνουμε τις δύο άκρες για να σχηματιστούν κουλούρια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ελαφρά λαδωμένη.

Βήμα 8

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, 20 λεπτά της ώρας.

Αν δοκίμασες τα αφράτα και τραγανά μουστοκούλουρα με πετιμέζι, στείλε μας το πως σου φανήκανε καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση έχεις να κάνεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή