Μπαζίνα παραδοσιακή

2014-05-09
Μπαζίνα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ θρεπτική και νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις την μπαζίνα σου παρουσιάζω παρακάτω, απ’ευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε την και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τραχανάς
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμύδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, μαζί και 3 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.

Βήμα 2

Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά και όταν ο τραχανάς γίνει, διαλύουμε το αλεύρι με λίγο νερό και αλάτι και το ρίχνουμε μέσα.

Βήμα 3

Όταν το μίγα της κατσαρόλας πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθύνει.

Βήμα 5

Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας και η μπαζίνα μας είναι έτοιμη.

Βήμα 6

Τη σερβίρουμε στα πιάτα και τρώγεται ζεστή.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή