Μπακαλιάρος βραστός με πατάτες

2014-03-22
Μπακαλιάρος βραστός με πατάτες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια κλασική παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις μπακαλιάρο βραστό με πατάτες θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και είναι πάρα πολύ νόστιμη. Στην προτείνω να την δοκιμάσεις καθώς είναι και υγιεινή αλλά και νηστίσιμη και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 2-3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κρεμμύδια
  • μισό ποτήρι λάδι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Έχετε για 24 ώρες το μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει σε νερό, που αλλάζετε κάθε 8 ώρες.

Βήμα 2

Βάζετε σε κατσαρόλα καθαρισμένα και πλυμένα τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σκόρδα, τα σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το ελάχιστο αλάτι και 1/2 ποτήρι λάδι.

Βήμα 3

Παίρνετε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάροκαι αφαιρείτε πέτσες και κόκαλα.

Βήμα 4

Όταν βράσουν τα χορταρικά, προσθέτετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, να πάρουν μερικές βράσεις όλα μαζί, τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να περάσει λίγη ώρα και τα περιχύνετε μέσα στην κατσαρόλα με τους χυμούς των λεμονιών.

Βήμα 5

Ο μπακαλιάρος βραστός με πατάτες είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή