Μπακαλιάρος λεμονάτος με κρεμμυδόζουμο

2014-03-22
Μπακαλιάρος λεμονάτος
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για να φτιάξεις μπακαλιάρο λεμονάτο με κρεμμυδόζουμο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νηστίσιμη και παραδοσιακή και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 10-15 σπυριά μαύρο πιπέρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 3 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο, τον κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό, τουλάχιστον για 12 ώρες, να ξαρμυρίσει αλλάζοντας το νερό 3 - 4 φορές.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό όσο χρειάζεται να σκεπαστούν και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μόνο το ζουμί τους.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, βάζουμε στραγγισμένο το μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμυδόσουπο που κρατήσαμε, το λάδι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα καθαρισμένα και ολόκληρα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 4

Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε, για μισή ώρα περίπου.

Βήμα 5

Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζουμί από τα λεμόνια.

Βήμα 6

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και σερβίρουμε τον μπακαλιάρο λεμονάτο, συνοδεύοντάς το με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή