Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα τσιγαρίδια Κεφαλονίτικα

2014-03-05
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Τα τσιγαρίδια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά στην Κεφαλλονιά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα τσιγαρίδια με τον μπακαλιάρο δινοντας στην τελική του μορφή τον μπακαλιάρο με άγρια χόρτα και σάλτσα ντομάτας. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική.

Υλικά

  • 3/4 του κιλού μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο
  • 2 ρίζες σέσκουλα
  • 1/2 κιλό άγρια χόρτα διάφορα
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέσα στο νερό (αφού πρώτα τον κόψουμε μερίδες).

Βήμα 2

Πλένουμε το μπακαλιάρο και του αφαιρούμε τα κόκαλα.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το άνηθο και τα ξανθίζουμε στο τηγάνι με το λάδι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα διαλυμένη, τα ζεματισμένα χόρτα, το αλάτι και πιπέρι. Τα τσιγαρίδια είναι έτοιμα.

Βήμα 6

Τα στρώνουμε στην κατσαρόλα και από πάνω βάζουμε μία στρώση μπακαλιάρο.

Βήμα 7

Προσθέτουμε ανάλογο νερό και βράζουμε επί μισή ώρα και μετά ο μπακαλιάρος με άγρια χόρτα είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή