Μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και ντομάτα

2014-03-21
Μπακαλιάρος με κολοκυθάκια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εξαιρετική και διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο με κολοκυθάκια σε σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και την έκανε η μητέρα μου η οποία την σέρβιρε και με πατάτες. Δοκίμασε την και γράψε μου σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φέτες μπακαλιάρος φρέσκος
  • 4 ντομάτες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κολοκυθάκια
  • δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γραμ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τις τέσσερις φέτες μπακαλιάρο και τις λαδώνουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε σε τηγάνι ή σε κατσαρόλα τα 100 γραμ. λάδι, ψιλοκόβουμε μέσα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, τα κρεμμύδια ολόκληρα (πρέπει να είναι φρέσκα αλλά να έχουν σχηματίσει κεφάλι), το σκόρδο λιωμένο και τα καβουρδίζουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια κομμένα φέτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και ανακατεύουμε να σιγοβράσουν για πέντε λεπτά.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε το μπακαλιάρο και ρίχνουμε μέσα στο λάδι όλα τα χορταρικά και τ' αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα ένα τέταρτο.

Βήμα 5

Ο μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και ντομάτα είναι έτοιμος και τρώγεται και κρύος.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή