Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες ραντισμένος με κρασί

2014-03-05
Μπακαλιάρος με κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 55m

Παρακάτω θα βρεις την νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με κρεμμύδια και πατάτες τον οποίο ραντίζω με λευκό κρασί και περιχύνω με σάλτσα ντομάτας. Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό και γευστικά διαφορετικό από το συνηθισμένο μπακαλιάρο με πατάτες.

Υλικά

  • μισό κιλό μπακαλιάρος ξερός μουσκεμένος - ξαρμυρισμένος (όπως συνήθως)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισό κιλό πατάτες
  • 300 γραμ. ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί αρετσίνωτο
  • λίγο θυμάρι τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το μπακαλιάρο σε μερίδες, τον αλευρώνετε και τον τηγανίζετε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2

Σκεπάζετε τα κομμάτια και τα διατηρείτε ζεστά.

Βήμα 3

Βάζετε σε κατσαρόλα μισό φλιτζάνι λάδι να ζεσταθεί.

Βήμα 4

Ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα σκόρδα, τα μυρωδικά και τις πατάτες, κομμένες κομμάτια.

Βήμα 5

Τα γυρίζετε και όταν πάρουν χρώμα, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αφήνετε σχεδόν να ψηθούν.

Βήμα 6

Προς το τέλος, αραδιάζετε πάνω στις πατάτες το μπακαλιάρο και τον ραντίζετε με το κρασί.

Βήμα 7

Ρίχνετε πιπέρι και αν χρειάζεται, αλάτι και ψήνετε περίπου 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 8

Ο μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή