Μπακαλιάρος με κρεμμύδια στο φούρνο

2014-03-21
Μπακαλιάρος με κρεμμύδια στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με κρεμμύδια στο φούρνο σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νηστίσιμη και παραδοσιακή και την μαγείρευε η γιαγιά μου. Πειραματίσου, δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3/4 του κιλού ντομάτες κόκκινες ή 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από ντομάτες κουτιού
  • 3/4 του κιλού κρεμμύδια
  • πιπέρι - αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες και τον βάζετε από το βράδυ σε λεκάνη με μπόλικο νερό να ξαλμυρίσει.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα καθαρίζετε τα κομμάτια από το δέρμα και τα ξεκοκαλίζετε. Τα πλένετε και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 3

Βάζετε σε τηγάνι το λάδι να κάψει.

Βήμα 4

Αλευρώνετε ένα - ένα κομμάτι και τα τηγανίζετε.

Βήμα 5

Ρίχνετε το λάδι του τηγανιού σε κατσαρόλα (αφού το σουρώσετε) και τα κρεμμύδια, που έχετε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε χοντρές φέτες.

Βήμα 6

Τα ανακατεύετε και προσθέτετε και το άλλο λάδι, που ίσως περίσσεψε, από το τηγάνισμα του μπακαλιάρου.

Βήμα 7

Ρίχνετε και τις ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ή το χυμό της ντομάτας, λίγο αλάτι - πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό.

Βήμα 8

Αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου μισή ώρα.

Βήμα 9

Αδειάζετε τότε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρεμμύδια - ντομάτα - λάδι) σε ταψάκι ή πυρέξ.

Βήμα 10

Στρώνετε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο επάνω στα κρεμμύδια, προσθέτετε το νερό (αν κρίνετε ότι χρειάζεται) και βάζετε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί ακόμη 20-30 λεπτά.

Βήμα 11

Όταν το βγάλετε από το φούρνο, δεν πρέπει να έχει καθόλου ζουμί, αλλά μόνο λαδάκι.

Βήμα 12

Ο μπακαλιάρος με κρεμμύδια στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή