Μπακαλιάρος με μακαρόνια κοφτά σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-04
Μπακαλιάρος με μακαρόνια κοφτά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Σου στέλνω μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με μακαρόνια κοφτά σε σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι την οποία μαγειρεύω εδώ και χρόνια τις μέρες της νηστείας σαν μια διαφορετική εκδοχή για να φτιάξω μπακαλιάρο και όλοι ενθουσιάζονται, ιδιαίτερα τα παιδιά. Μπορείς στην σάλτσα να προσθέσεις σκόρδο και διάφορα συνοδευτικά μπαχαρικά για την ντομάτα αλλά εδώ παραθέτω την πιο απλή εκδοχή αυτής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό (μικρό μέγεθος)
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό ντοματάκι αποφλοιωμένο ή ντομάτες φρέσκες
  • ανάλογο νερό
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα, αφού τον κόψουμε σε κομμάτια μεγέθους μισής παλάμης.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη και αποφλοιωμένη καθώς και νερό (κατά προτίμηση η μισή ποσότητα του νερού να είναι από εκείνο που ξαρμυρίσαμε το μπακαλιάρο - γίνεται πιο νόστιμο).

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Βήμα 4

Πριν βράσει εντελώς, βάζουμε με προσοχή από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου (μόλις να σκεπάζονται με το νερό) και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά μέχρι να σωθεί εντελώς το νερό.

Βήμα 5

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο αλάτι.

Βήμα 6

Ο μπακαλιάρος με μακαρόνια κοφτά είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή