Μπακαλιάρος με ντομάτα και πιπέρι

2014-03-14
Μπακαλιάρος με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ νόστιμη, κλασική παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις πιπεράτο μπακαλιάρο με ντομάτα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και την σερβίρεις σαν το βασικό γεύμα της ημέρας σου. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 750 γραμ. μπακαλιάρος
  • 750 γραμ. ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε έξι κομμάτια και τον βάζουμε για 24 ώρες στο νερό να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας 3 φορές το νερό.

Βήμα 2

Ύστερα αφαιρούμε τα κόκαλα και τον βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα ροδίζουμε με λίγο λάδι.

Βήμα 4

Τα βγάζουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλευρώνουμε το μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε ελαφρά.

Βήμα 5

Τον τοποθετούμε πρόχειρα στο πιάτο και στο τηγάνι ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το ξύδι.

Βήμα 6

Πριν η σάλτσα απορροφήσει όλο της το ζουμί, ρίχνουμε το μπακαλιάρο και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρουν όλα μαζί μερικές βράσεις.

Βήμα 7

Ο πιπεράτος μπακαλιάρος με ντομάτα είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός και κρύος με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή