Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί

2014-10-30
μπακαλιαρος με πατατες γιαχνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις μπακαλιάρο με πατάτες γιαχνί, ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο για όλη την οικογένεια. Γίνεται χωρίς κόπο και με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνας μας. Θα αρέσει σε όλους ενώ είναι τέλειο και για τα παιδιά που σίγουρα θα το απολαύσουν! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό μπακαλιάρος κομμένος σε μπουκιές
  • 3 πατάτες κομμένες
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις πατάτες

Βήμα 4

Συμπληρώνουμε μισή κούπα νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 5

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες βάζουμε πάνω τους το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο φρέσκο όσο και κατεψυγμένο μπακαλιάρο
  • Χρησιμοποίησε οποιοδήποτε άσπρο ψάρι φιλέτο για αυτή τη συνταγή
  • Αν έχεις αλατισμένο μπακαλιάρο τότε ξέπλυνέ τον βάζοντάς τον σε νερό για 24 ώρες
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments