Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί

2014-03-21
Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με πατάτες γιαχνί θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νηστίσιμη και την έφτιαχνε η νονά μου. Δοκίμασε την και γράψε μου πως σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 καρότα
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες
  • 200 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, κόβουμε φέτες τα καρότα, κόβουμε στα τρία το σέλινο, αφού το έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά και τα μαραίνουμε πάνω στη φωτιά με το λάδι.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε μεγάλα κομμάτια, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και όλα μαζί τ' αφήνουμε να μισοβράσουν, προσθέτοντας και ανάλογο νερό.

Βήμα 4

Αφού μισοβράσουν, στρώνουμε από πάνω τον μπακαλιάρο, τον πασπαλίζουμε με πιπέρι, τον περιχύνουμε με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου μισή ώρα.

Βήμα 5

Δοκιμάζουμε στο τέλος και αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

Βήμα 6

Ο μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή