Μπακαλιάρος με πατάτες και καρότα μεσημεριανός

2014-03-05
Μπακαλιάρος με πατάτες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις την πατροπαράδοτη και παραδοσιακή συνταγή για μπακαλιάρο με πατάτες και καρότα ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός από ότι έχεις δοκιμάσει και ιδανικά σερβίρεται σαν μεσημεριανό γεύμα καθώς είναι ιδιαίτερα θρεπτικός.

Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρος μέχρι 1 κιλό
  • 1 καρότο
  • 6 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 150 γραμ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγες μαύρες ελιές
  • 2 κιλά πατάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το μπακαλιάρο σε κατσαρόλα με νερό να ξαρμυρίσει αποβραδίς, κομμένο σε κομμάτια.

Βήμα 2

Την επομένη τον βράζουμε λίγο με ένα καρότο σε λίγο νερό και τον καθαρίζουμε από κόκαλα και πέτσες.

Βήμα 3

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε.

Βήμα 4

Καβουρδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε ρηχή κατσαρόλα με το λάδι που έμεινε στο τηγάνι και τα 150 γραμ. ακόμα.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες και τις ανακατεύουμε, βάζουμε από πάνω και το μπακαλιάρο και τα περιχύνουμε όλα μ ετα 6 αυγά χτυπημένα με το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε με δυο πιρούνια προσεχτικά, μέχρι ν αψηθεί το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος με πατάτες και καρότα είναι έτοιμος και σερβίρεται σε πιατέλα με μαύρες ελιές και συνοδεύεται με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή