Μπακαλιάρος με πατάτες και λεμόνι στην κατσαρόλα

2014-03-03
Μπακαλιάρος με πατάτες και λεμόνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια πάρα πολύ νόστιμη και λίγο διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις παραδοσιακό μπακαλιάρο με πατάτες και λεμόνι στην κατσαρόλα με σάλτσα σκόρδου και κρεμμυδιού. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και πάρα πολύ νόστιμη και συνοδεύεται με χορταρικά ή μια απλή και δροσερή πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρος ξερός (περίπου 600 γραμ.)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200-250 γραμ. λάδι
  • 3-4 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο<.strong> σε μερίδες και από το βράδυ της προηγούμενης μέρας τον βάζουμε σε λεκάνη με νερό γαι να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.

Βήμα 2

Την επομένη, τον ξεπλένουμε, τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε.

Βήμα 3

Σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό, τις πατάτες κομμένες σε μακρόστενες φέτες, το κρεμμύδι τριμμένο, τις σκελίδες το σκόρδο ψιλοκομμένες και πάνω στις πατάτες τοποθετούμε τις μερίδες του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι, ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει. Ίσως χρειασθεί ελάχιστο νερό ακόμη και λίγο αλάτι.

Βήμα 5

Όταν βράσουν όλα τα υλικά και η σάλτσα ασπρίσει, ρίχνουμε τα στιμμένα λεμόνια και κουνάμε την κατσαρόλα.

Βήμα 6

Αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και κατεβάζουμε. Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή και άσπρη.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος με πατάτες και λεμόνι στην κατσαρόλα είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή