Μπακαλιάρος με πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-19
Μπακαλιάρος με πιπεριές και μελιτζάνες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια και ιδιαίτερα θρεπτική συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με πιπεριές και μελιτζάνες σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και μαγειρεύεται συνήθως στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στην Καλαμάτα.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό πιπεριές
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 περίπου κιλό λάδι
  • λίγο αλατάκι, πιπεράκι
  • λίγη ζάχαρη (αν χρειαστεί)
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο, αφαιρώντας τη μαύρη πέτσα, τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε καλά σε νερό από την προηγούμενη μέρα.

Βήμα 2

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το μπακαλιάρο σε μπόλικο λάδι και (στο λάδι που τον τηγανίσαμε) τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και τις ελιτζάνες κομμένες σε φέτες στο μάκρος.

Βήμα 3

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις τρίβουμε με τον τρίφτη και (με το χυμό τους) τις βάζουμε σε κατσαρόλα να ψηθούν καλά, ψσότου σωθούν τα υγρά τους.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το τηγανισμένο λάδι, συμπληρώνοντας και με λίγο ακόμα από το λάδι που μας έχει απομείνει (από το αρχικό), πασπαλίζουμε αλατάκι, πιπεράκι και λίγη ζαχαρίτσα (σε περίπτωση που η σάλτσα ξινίζει), αφήνουμε λίγο στη φωτιά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Βήμα 5

Στρώνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, από πάνω τις πιπεριές και τέλος τις μελιτζάνες.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, την κουνάμε - να απλωθεί η σάλτσα παντού - και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο, ώστε να πάρει ο μπακαλιάρος τη γεύση της σάλτσας.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος με πιπεριές είναι έτοιμος και σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή