Μπακαλιάρος με πράσα αυγολέμονο παραδοσιακός

2014-03-04
Μπακαλιάρος με πράσα αυγολέμονο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εκπληκτική πρόταση για να φτιάξεις μπακαλιάρο με πράσα αυγολέμονο θα βρεις παρακάτω. Είναι μια εναλλακτική, πατροπαράδοτη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις τον μπακαλιάρο που θα τον λατρέψει όποιος τον δοκιμάσει.

Υλικά

  • μπακαλιάρος παστός (4-5 κομμάτια)
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 ματσάκι σέλινα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά
  • λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και αποβραδίς τον βάζουμε σε κατάλληλο σκεύος με νερό και τον αφήνουμε να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.

Βήμα 2

Την επομένη, όταν πρόκειται να τον μαγειρέψουμε, τον βγάζουμε από το νερό, ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια και τ' αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και το σέλινο, τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού και τα πιέζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους.

Βήμα 4

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με λάδι και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε τα πράσα και τα σέλινα να μαραθούν καλά, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.

Βήμα 5

Όταν έχουν μαραθεί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το ανάλογο νερό και αφήνουμε στη φωτιά να σιγοβράζουν, μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το ανάλογο ζουμί.

Βήμα 6

Στρώνουμε τότε, απλωτά πάνω στα πράσα και τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15-20 λεπτά ακόμη, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Κάνουμε αυγολέμονο, χτυπώντας τα 2 αυγά με ανάλογο λεμόνι και προσθέτοντας μετά από το ζουμί του φαγητού.

Βήμα 8

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, δένουμε λίγο στη φωτιά το αυγολέμονο και ο μπακαλιάρος με πράσα αυγολέμονο είναι έτοιμο και νοστιμότατο.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή