Μπακαλιάρος με πράσα σε κόκκινη σάλτσα

2014-03-22
Μπακαλιάρος με πράσα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Το φαγητό αυτό γίνεται, εκτός από μπακαλιάρους, με τσιρώνια ή με γριβάδι. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει μπακαλιάρο με πράσα σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας και στην γράφω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα
  • 2 κιλά πράσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουτάλα λάδι
  • αλάτι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές φέτες, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και τα αλατίζουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, ρίχνουμε και τα πράσα και τα γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να μαραθούν καλά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τ' ανακατεύουμε λίγο ακόμα, ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Ένα τέταρτο πριν σβήσουμε τη φωτιά στρώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε ώσπου να μείνουν με το λαδάκι τους.

Βήμα 5

Σερβίρουμε μαζί, μπακαλιάρο με πράσα και στίβουμε από πάνω λεμόνι ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή