Μπακαλιάρος με ραδίκια

2014-03-21
Μπακαλιάρος με ραδίκια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική, πολύ γευστική, υγιεινή, νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με ραδίκια σου στέλνω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 κιλό ραδίκια
  • 300 γραμ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες μεγάλες
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό για 24 ώρες να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

Βήμα 2

Κατόπιν αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και τον βάζουμε να στραγγίσει.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα ραδίκια, τα πλένουμε με πολλά νερά να φύγουν τα χώματα και τα μισοβράζουμε.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι.

Βήμα 5

Σβήνουμε με τη ντομάτα περασμένη από το τρυπητό και μόλις πάρει μία βράση, στραγγίζουμε τα ραδίκια και τα προσθέτουμε.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και το σιγοβράζουμε.

Βήμα 7

Στο μεταξύ βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε ελαφρά.

Βήμα 8

Αφού τηγανίσουμε όλο τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε ελαφρά.

Βήμα 9

Αφού τηγανίσουμε όλο τον μπακαλιάρο, στρώνουμε τα κομμάτια πάνω από τα ραδίκια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι, αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού και τον βράζουμε 20 λεπτά, φροντίζοντας να μείνει με λίγο ζουμάκι.

Βήμα 10

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο πιάτο τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, παίρνουμε με το κουτάλι ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στο πιάτο και συνεχίζουμε το χτύπημα για να μην κόψουν.

Βήμα 11

Το μίγμα αυτό το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με ραδίκια.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή