Μπακαλιάρος με ρύζι και ντομάτα

2014-03-20
Μπακαλιάρος με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ θρεπτική και νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις μπακαλιάρο με ρύζι σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω για να τον δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 φύλλο παστός μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό ρύζι καλό για πιλάφι
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • λίγες ελιές μαύρες
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα στιμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε έξι κομμάτια και τον βάζουμε αποβραδίς σε νερό να ξαρμυρίσει (12 ώρες) αλλάζοντας δυο φορές το νερό του.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα τον στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό, τον αλευρώνουμε και αμέσως τον ρίχνουμε σε καυτό λάδι στο τηγάνι, για λίγο (όχι να τηγανιστεί).

Βήμα 3

Καθαρίζουμε, πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε, ένα τέταρτο. Το στραγγίζουμε, το ζεματάμε με λίγο βούτυρο και το βάζουμε σε φόρμα.

Βήμα 4

Στο λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και παίρνει μερικές βράσεις. Ρίχνουμε και το μπακαλιάρο, τις ελιές και το κρασί και βράζουν όλα μαζί πέντε λεπτά.

Βήμα 5

Αδειάζουμε από τη φόρμα το ρύζι σε στρογγυλή πιατέλα. Στη μέση βάζουμε το μπακαλιάρο με τις ελιές. Τη σάλτσα την περιχύνουμε πάνω από όλα και σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με ρύζι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή