Μπακαλιάρος με σπανάκι και ντομάτα

2014-03-21
Μπακαλιάρος με σπανάκι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετικά νόστιμη και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο με σπανάκι σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξερός
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτές
  • 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Από το βράδυ, κόβουμε το μπακαλιάρο σε κανονικά κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό, που το αλλάζουμε 2-3 φορές.

Βήμα 2

Το πρωί, τον ξύνουμε, τον ξεπλένουμε καλά, στίβοντας κάθε κομμάτι να φύγει το νερό, τον αλευρώνουμε και τον τηγανίζουμε.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το ζεματάμε, το στραγγίζουμε καλά και το κόβουμε.

Βήμα 4

Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα και αφού σιγοβράσουν και γίνει μία πηχτή σάλτσα, ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς νερό, σκεπασμένο.

Βήμα 6

Στο τέλος, κάνουμε γουβίτσες και βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου. Αν δεν έχει καθόλου ζουμί, προσθέτουμε λίγο νεράκι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να απορροφήσει όλο το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 7

Σερβίρουμε με σπάτουλα σπανάκι και το ανάλογο κομμάτι μπακαλιάρου. Ο μπακαλιάρος με σπανάκι τρώγεται και ζεστός και κρύος.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή