Μπακαλιάρος με φασολάκια σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-13
Μπακαλιάρος με φασολάκια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ γευστική, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο με φασολάκια σε απλή σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και νηστίσιμη και σου προτείνω να την δοκιμάσεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 2 κιλά φρέσκα φασολάκια (τσαουλιά)
  • 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γραμ. λάδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε το μπακαλιάρο σε νερό να ξαρμυρίσει για 12 ώρες. Τον καθαρίζετε από πέτσες και ψιλά κόκαλα, και τον κόβετε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια.

Βήμα 3

Γιαχνίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Ρίχνετε τα φασολάκια και τα φέρνετε 2-3 βόλτες.

Βήμα 5

Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς πέτσες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και αφήνετε να σιγοβράζουν τα φασολάκια ρίχνοντας και το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Βήμα 6

Στραγγίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα τοποθετείτε πάνω στα φασολάκια, αφήνετε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις όλο μαζί (φασολάκια - μπακαλιάρος) και ο μπακαλιάρος με φασολάκια είναι έτοιμος να σερβιριστεί.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή