Μπακαλιάρος με φασόλια ξερά σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-14
Μπακαλιάρος με φασόλια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια παραδοσιακή και σχετικά απλή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις μπακαλιάρο με φασόλια ξερά και να τα συνοδέψεις με σάλτσα ντομάτας. Η συνταγή είναι πάρα πολύ θρεπτική και υγιεινή και ιδιαίτερα νόστιμη. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 μπακαλιάρος μέτριος
  • 1/2 κιλό φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • 1 κούπα λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη, στο νερό, το οποίο φροντίζουμε να αλλάξουμε 2-3 φορές.

Βήμα 2

Επίσης μουσκεύουμε και τα φασόλια από το βράδυ στο νερό.

Βήμα 3

Την άλλη μέρα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και το γιαχνίζουμε με το λάδι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σε νερό και τα φασόλια και τα αφήνουμε να μισοβράσουν.

Βήμα 5

Βάζουμε τότε μέσα και το μπακαλιάρο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομμάτια, ρίχνουμε το πιπέρι, σκεπάζουμετο φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 6

Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται. Αν στο μεταξύ τελειώσει το νερό προσθέτουμε λιγάκι. Πρέπει να μείνει μόνο με το λαδάκι του.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος με φασόλια ξερά είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή