Μπακαλιάρος μπιάνκο με λεμόνι, πατάτες και σέλινο

2014-03-03
Μπακαλιάρος μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παραθέτω μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο μπιάνκο με λεμόνι, πατάτες και σέλινο. Αυτή είναι η κλασική συνταγή στην οποία εγώ έχω προσθέσει και μπορείς και εσύ προεραιτικά, καρότα και κρεμμύδι για να δώσουν μια πιο γλυκιά γεύση. Δοκίμασε την και γράψε μου αν χρησιμοποίησες κάποιο διαφορετικό υλικό.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα φέτες
  • 1 καρότο κομμένο φέτες
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 1/2 κιλό πατάτες μικρές

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον μουσκεύετε σε νερό για 12 ώρες περίπου, να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Τον καθαρίζετε από τα κόκαλα και πέτσες, τον ξεπλένετε και τον στραγγίζετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τις πατάτες. Θα φροντίσετε να είναι μικρές για να τις βάλετε ολόκληρες στο φαγητό. Διαφορετικά, θα τις κόψετε στρογγυλές.

Βήμα 4

Καθαρίζετε το σκόρδο και βάζετε τις σκελίδες (όπως είναι ολόκληρες) με το λάδι να τσιγαριστούν για λίγο σε κατσαρόλα πλατιά και σβήνετε με 1-2 ποτήρια νερό.

Βήμα 5

Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τις πατάτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, τα καρότα και τα κρεμμύδια.

Βήμα 6

Μετά 3-4 βράσεις, βάζετε από πάνω τις φέτες του μπακαλιάρου και πιπέρι (το νερό πρέπει να μισοσκεπάζει όλα τα υλικά)

Βήμα 7

Αφήνετε να σιγοβράζει για μισή ώρα και, όταν μείνει σχεδόν με το λάδι, προσθέτετε το χυμό από τα λεμόνια.

Βήμα 8

Κουνάτε την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά, αφήνετε να πάρει μία βράση και το κατεβάζετε (το ζουμί γίνεται άσπρο και πηχτό).

Βήμα 9

Ο μπακαλιάρος μπιάνκο με λεμόνι, πατάτες και σέλινο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή