Μπακαλιάρος μπουρδέτο παραδοσιακός με κρεμμύδι και πατάτες

2014-03-03
Μπακαλιάρος μπουρδέτο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα παρουσιάζεται παρακάτω για να φτιάξεις το κλασικό μπακαλιάρο μπουρδέτο με κρεμμύδι και πατάτες όπως το έκανε η γιαγιά μου στο χωριό της.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος
  • 2 κιλά πατάτες
  • 300 γραμ. λάδι
  • 1 κρεμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Από το βράδυ κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια, βγάζετε το δέρμα και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Τον ξεπλένετε και τον βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 3

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες (στρογγυλές).

Βήμα 4

Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια, τις πατάτες και τα πιπέρια να καβουρδιστούν ελαφρά.

Βήμα 5

Ρίχνετε το ανάλογο νερό, λίγο αλάτι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 6

Όταν μισοβράσει, τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 7

Όταν μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα, κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να γίνει χλιαρό και σερβίρετε.

Βήμα 8

Ο μπακαλιάρος μπουρδέτο είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή