Μπακαλιάρος ντολμαδάκια

2014-03-19
Μπακαλιάρος ντολμαδάκια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πρωτότυπη, διαφορετική, λαχταριστή και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο ντολμαδάκια και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • δυόσμος
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια ζουμερά
  • 300 γραμ. κληματόφυλλα
  • 3 ντομάτες ώριμες

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μπακαλιάρο σε κατσαρόλα, κομμένο κομματάκια, με μπόλικο νερό ένα μερόνυχτο να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας το νερότου τρεις φορές. Κατόπιν αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα και κόβουμε τα ψαχνά με μαχαίρι σε μικρά - μικρά κομματάκια μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σωτάρουμε σε τηγάνι με 1/2 φλιτζάνι λάδι και τα γυρίζουμε στη λεκάνη με το μπακαλιάρο μαζί με το λάδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, τη μία ντομάτα λιωμένη, ένα αυγό, το ρύζι και αλάτι αν χρειάζεται. Όλα αυτά μαζί τα ζυμώνουμε καλά να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 4

Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει τα κληματόφυλλα. Παίρνουμε μία - μία κουταλιά από το μίγμα, τη βάζουμε σε κάθε κληματόφυλλο και τα τυλίγουμε σε ντολμαδάκια.

Βήμα 5

Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, στίβουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Τοποθετούμε στη σειρά τα ντολμαδάκια, προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 6

Στο τέλος, χτυπάμε τα δυο αυγά, προσθέτουμε και τα λεμόνια, παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, κουταλιά - κουταλιά, αραιώνουμε το αυγολέμονο - για να μην κόψει - και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια.

Βήμα 7

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ντολμαδάκια με λίγο ζουμάκι. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή