Μπακαλιάρος παστός λεμονάτος με κρεμμύδι, άνηθο και μαϊντανό

2014-03-03
Μπακαλιάρος παστός λεμονάτος
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο παστό λεμονάτο με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, άνηθο και μαϊντανό τον οποίο μπορείς να απολαύσεις και την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 600 γραμ. περίπου μπακαλιάρος παστός
  • 150 γραμ. λάδι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο άνηθο
  • λίγος μαιντανός
  • πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζουμε αποβραδίς το μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό.

Βήμα 2

Το πρωί αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.

Βήμα 3

Βάζουμε στη φωτιά μέτρια κατσαρόλα με το μισό λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ξυσμένο να τσιγαριστεί και σε λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια του κρασιού νερό και, μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το άνηθο και το μαιντανό και τ' αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Βήμα 5

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από λέπια και φτερά και τον κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα κομμάτια σιγά - σιγά το ένα δίπλα στο άλλο και τ' αφήνουμε να βράσουν 20-25 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.

Βήμα 7

Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και λίγο πιπέρι.

Βήμα 8

Λιώνουμε σε μπολ το αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το περιχύνουμε.

Βήμα 9

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Βήμα 10

Ο μπακαλιάρος παστός λεμονάτος είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Tips

  • Αν θέλουμε τη στιγμή που βάζουμε το άνηθο, προσθέτουμε και 2-3 πατάτες κομμένες σε φέτες.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή