Μπακαλιάρος πλακί κατσαρόλας λεμονάτος με καρότα, κρεμμύδι και σέλινο

2014-03-03
Μπακαλιάρος πλακί με πατάτες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις μπακαλιάρο πλακί κατσαρόλας με σάλτσα λεμόνι και καρότα, κρεμμύδια και σέλινο. Είναι μια νηστίσιμη συνταγή από το χωριό της γιαγιάς μου και είναι πάρα πολύ νόστιμη για να την δοκιμάσεις για το σαρακοστιανό σου γεύμα. Στην συνταγή αν θέλεις να την κάνεις πιο θρεπτική μπορείς να προσθέσεις στην κατσαρόλα και πατάτες.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 3 καρότα
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 7 φύλλα σέλινο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε σε νερό το μπακαλιάρο από την προηγουμένη. Φροντίζετε να αλλάξετε το νερό 1-2 φορές.

Βήμα 2

Το πρωί, τον κόβετε σε μερίδες και αφαιρείτε τις πέτσες και τα μεγάλα κόκαλα.

Βήμα 3

Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια με λάδι, προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε φέτες, το σέλινο, τα σκόρδα και τα φέρνετε 2-3 βόλτες.

Βήμα 4

Ρίχνετε 2 ποτήρια νερό και τα κομμάτια του μπακαλιάρου, πασπαλίζετε με πιπέρι και αφήνετε να σιγοψήνονται σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας πότε - πότε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύετε το φαγητό με κουτάλι).

Βήμα 5

Αφού ψηθεί ο μπακαλιάρος χτυπάτε σε βαθύ πιάτο με πιρούνι το χυμό των λεμονιών με το αλεύρι.

Βήμα 6

Ανακατεύετε λίγο ζουμάκι στο πιάτο από την κατσαρόλα και το περιχύνετε στο φαγητό. Κουνάτε να πάει παντού, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος πλακί κατσαρόλας είναι έτοιμος και σερβίρεται χλιαρός.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή