Μπακαλιάρος πλακί με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο

2014-03-03
Μπακαλιάρος πλακί με κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Ο μπακαλιάρος πλακί με κρεμμύδια είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε κατά την περίοδο της νηστείας, και όχι μόνο. Ιδανικό πιάτο για να προετοιμάσετε και στους καλεσμένους σας. Χορταστικό, με πλούσια γεύση και υπέροχες μυρωδιές. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και γράψτε μου τα σχόλιά σας!

Υλικά

  • 1 φύλλο ξερού παστού μπακαλιάρου (περίπου 1 κιλό)
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια, μεσαία προς μεγάλα
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Νερό (1-2 ποτήρια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, για 1-1,5 μέρα πριν, έτσι ώστε να τον ξαλμυρίσετε. Μπορείτε να τον αγοράσετε και ήδη ξαλμυρισμένο, αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος όσο ο αλμυρός που κάνετε εσείς την διαδικασία.

Βήμα 2

Την επόμενη μέρα όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το φαγητό, κόβετε τον μπακαλιάρο, νωπό αφού τον έχετε στραγγίσει, σε μεγάλα κομμάτια (μερίδες).

Βήμα 3

Παράλληλα, ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες.

Βήμα 5

Το ίδιο κάνετε και με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, τα κόβετε όλα σε ροδέλες.

Βήμα 6

Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί.

Βήμα 7

Από πάνω ακουμπάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Βήμα 8

Πάνω από τον μπακαλιάρο απλώνετε τα κρεμμύδια και στο τέλος τις ροδέλες της ντομάτας.

Βήμα 9

Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τα 2 φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο και το νερό.

Βήμα 10

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1-1,5 ώρα.

Βήμα 11

Θα πρέπει το φαγητό να έχει πιει όλα τα υγρά του, έχοντας αφήσει λίγο για σάλτσα.

Βήμα 12

O μπακαλιάρος πλακί με κρεμμύδια και πατάτες είναι πανέτοιμος να τον απολαύσετε!

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή