Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα

2014-03-22
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια κλασική αλλά εξαιρετική νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο πλακί στην κατσαρόλα με κόκκινη σάλτσα με ντομάτα, δάφνη και μοσχοπίπερο σου στέλνω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 750 γραμ. μπακαλιάρο
  • μισό κιλό ντομάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο μοσχοπίπερο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό για 24 ώρες να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας το νερό κατά διαστήματα. Βγάζουμε τα κόκαλα και την πέτσα.

Βήμα 2

Βάζουμε αρκετό λάδι στη φωτιά και ροδίζουμε πρώτα τα σκόρδα ψιλοκομμένα.

Βήμα 3

Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε αλευρωμένο το μπακαλιάρο.

Βήμα 4

Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι, ρίχνουμε χοντροκομμένες τις ντομάτες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα τσιγαρισμένα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοπίπερο.

Βήμα 5

Τα φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι και προσθέτουμε τη δάφνη.

Βήμα 6

Γυρίζουμε το μίγμα αυτό σε ταβά και από πάνω στρώνουμε το μπακαλιάρο.

Βήμα 7

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ενάμισι ποτήρι νερό και βράζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά δέκα λεπτά ή και περισσότερο για να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λαδάκι.

Βήμα 8

Ο μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις και να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή