Μπακαλιάρος σχάρας με λεμόνι

2014-03-09
Μπακαλιάρος σχάρας
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ κλασική συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο σχάρας με λεμόνι θα βρεις παρακάτω. Εναλλακτική στις διάφορες συνταγές με μπακαλιάρο για την περίοδο της νηστείας και της 25ης Μαρτίου, αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη που ξέρω για να φτιάξω τον μπακαλιάρο αλλά παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα νόστιμη αν την συνοδέψεις με μια δροσερή σαλάτα ή με βραστά χόρτα.

Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρος
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, τον πλένουμε 3-4 φορές να βγει το πολύ αλάτι και τον ρίχνουμε σε νερό αποβραδίς ή και από το μεσημέριτης προηγούμενης ημέρας, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα τον καθαρίζουμε καλά από τα λέπια και τον βάζουμε σε λεκανίτσα. Τον πασπαλίζουμε με ρίγανη και τον μουλιάζουμε με λάδι τουλάχιστον μία ώρα. (Λεμόνι δε ρίχνουμε γιατί θα γίνει αρμυρός).

Βήμα 3

Καίμε πολύ καλά την ψηστιέρα. Τοποθετούμε στη σχάρα τις μερίδες του μπακαλιάρου και τις ψήνουμε, γυρίζοντάς τες συχνά για να μη μαυρίσουν και ραντίζοντάς τες κάθε τόσο με λαδορίγανη που τους δίνει πολύ όμορφη γεύση.

Βήμα 4

Ο μπακαλιάρος σχάρας είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός, με μελάνι στο πιάτο και συνοδεύεται με χόρτα βραστά ή με οποιαδήποτε δροσερή σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή