Μπακαλιάρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας σκορδοστούμπι

2014-03-05
Μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα ντομάτας σκορδοστούμπι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σε αυτή τη συνταγή παίρνουμε το σκορδοστούμπι (ντομάτα με σκόρδο) και το απλώνουμε πάνω στον τηγανισμένο μπακαλιάρο και με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε μπακαλιάρο τηγανητό με σάλτσα ντομάτας που είναι μια παραδοσιακή πρόταση μοναδικής νοστιμιάς για να την καταναλώσεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • μισό κιλό μπακαλιάρος
  • 2 σκόρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 300 γραμ. λάδι (αγουρέλαιο)
  • 15 γραμ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • ανάλογο αλάτι
  • 250 γραμ. αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε τέσσερα κομμάτια και τον βάζουμε σε νερό 10 ώρες να φύγει η αρμύρα. Μετά τον στραγγίζουμε σε πετσέτα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι, αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας τη φλούδα και τα σπόρια και τις κόβουμε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο.

Βήμα 4

Στο τηγάνι με το λάδι που τηγανίσαμε το μπακαλιάρο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις ντομάτες.

Βήμα 5

Όταν βράσουν προσθέτουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο, ρίχνουμε από πάνω το κοπανισμένο σκορδοστούμπι, το πιπέρι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν λίγο όλα μαζί.

Βήμα 6

Ο μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος και τον σερβίρουμε ζεστό.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή