Μπακαλιάρος τσιλάδια με μαύρες σταφίδες

2014-03-20
Μπακαλιάρος τσιλάδια με μαύρες σταφίδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Δες εδώ μια εξαιρετική και πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για να φτιάξεις μπακαλιάρο τσιλάδια με μαύρες σταφίδες. Η συνταγή είναι από τη γιαγιά μου και στην προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • μισό κιλό σταφίδες μαύρες
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • μισή κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • λάδι - αλεύρι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζουμε καλά το μπακαλιάρο (ένα 24ωρο περίπου), αλλάζοντας πολλές φορές το νερό, και τον τηγανίζουμε αλευρώνοντας τα κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (όχι και πολύ μικρά).

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 κουταλιές λάδι, μετρώντας το με ξύλινη κουτάλα ή και με σιδερένια (όχι βαθουλή αλλά από αυτές που γυρίζουμε τα φαγητά μας).

Βήμα 4

Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το λάδι στη φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέσα και τα γυρνάμε συνέχεια για να μη μαυρίσουν. Όταν τσιγαριστούν λίγο με το λάδι, προσθέτουμε τον πελτέ, αφού προηγούμενα τον λιώσουμε σε λίγο νερό.

Βήμα 5

Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε και τη σταφίδα και όταν βράσουν σταφίδα και κρεμμύδια για λίγο, συμπληρώνουμε με μισό κιλό νερό, και αφήνουμε να βράσουν, μισή περίπου ώρα, ωσότου φουσκώσει η σταφίδα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε τότε και το μπακαλιάρο, αφήνουμε να βράσει ένα τέταρτο, ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι, και μετά το κατεβάζουμε.

Βήμα 7

Ο μπακαλιάρος τσιλάδια είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή