Μπακαλιάρος φρικασέ παραδοσιακός με αυγότυρο

2014-03-03
Μπακαλιάρος φρικασέ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 55m

Παρακάτω θα δεις μια εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις μπακαλιάρο φρικασέ με αυγότυρο όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και πολύ θρεπτική, ιδανική για ένα υγιεινό και δυναμωτικό γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό ξερός μπακαλιάρος
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μπακαλιάρο 24 ώρες στο νερό, που το αλλάζουμε 2-3 φορές.

Βήμα 2

Αφού ξαρμυρίσει τελείως, τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε από τα πολλά κόκαλα και τις πέτσες

Βήμα 3

Κόβουμε τα κρεμμύδια ζαράκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν λίγο με το λάδι και το αλάτι, προσθέτουμε λίγο νερό και τ' αφήνουμε να μισομαγειρευτούν.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τότε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.

Βήμα 5

Αφού βράσει το φαγητό και μείνει με λίγη σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 6

Χτυπάμε τ' αυγά ολόκληρα σε μπολ, προσθέτουμε το ξυσμένο τυρί, τα αραιώνουμε με τη σάλτσα του φαγητού και το μείγμα αυτό το προσθέτουμε λίγο - λίγο στο φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα.

Βήμα 7

Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου πήξει η σάλτσα και ο μπακαλιάρος φρικασέ είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή